Vandaag, 8 september, zijn we via Highway 395 afgedaald naar het zuiden met als eindbestemming Yosemite National Park.
Onderweg zijn we Bodie gepasseerd. Bodie is een spookstadje daterend uit de tijd van de goldrush. Het is ontstaan in 1859 nadat Waterman S. Body (naar hem is het stadje vernoemd) goud ontdekte. 20 jaar later woonden er ongeveer 10.000 mensen.

Het was een levendig stadje. Moord was een bijna dagelijks terugkerend fenomeen. Overvallen en straatgevechten zorgden voor afwisseling en de 65 saloons in het stadje boden vele gelegenheden om te relaxen na een dag hard werken in de goudmijnen.

Sinds 1962 is Bodie een historisch park.

Na Bodie zijn we doorgereden naar Lee Vining. Dit stadje ligt aan de oostkant van Yosemite National Park. Hier hebben we de nacht doorgebracht in het Best Western Hotel Lake View Lodge. Maar eerst zijn we het park ingereden via de Tioga Pass Entrance (1 van de 4 ingangen). De Tioga Road loopt van oost naar west door het park en is de hoogst gelegen weg van Amerika. Via Soda Springs zijn we bij Olmsted Point terechtgekomen.

Na een bosbrand te zijn gepasseerd zijn we naar Tuolumne Grove gegaan waar je de gigantische sequoia's kunt bewonderen. Vanuit hier weer teru naar het hotel voor het diner en de overnachting.

Op 9 september zijn we in alle vroegte vertrokken naar de ingang van het park. De eerste stop was bij Tenaya Lake. Bij een temperatuur van 2 graden boven nul was het ietwat fris in de korte broek. Vervolgens doorgereden naar onze eerste waterval, de Bridalveil Fall. Hier valt het water 189 meter naar beneden.

Daarna stond een andere trekpleister op het programma: El Capitan. Deze berg is 2307 meter hoog. Het is de grootste granieten monoliet ter wereld en domineert het westelijke gedeelte van de vallei. Vervolgens door naar de tweede waterval: Yosemite Falls. De vijfde waterval van de wereld (739 meter hoog) bestaat uit drie verschillende gedeelten. De Upper Yosemite Fall (436 meter), The Middle Cascades (206 meter) en Lower Yosemite Fall (97 meter).

Via de Wawona Road zijn we op het uitkijkpunt Tunnel View terechtgekomen. Vanuit hier heb je ontzettend mooi uitzicht op El Capitan en Bridalveil Fall, met Half Dome op de achtergrond.

Het vervolg van onze route bracht ons bij Washburn Point, met uitzicht op 3 watervallen en de High Sierra. Vanaf de parkeerplaats aan het einde van de weg is het een korte wandeling naar het meest magnifieke uitzichtpunt van dit park: Glacier Point. Op een hoogte van 2199 meter heb je adembenemend uitzicht onder meer Half Dome. Dit is een gladde koepel van 2693 meter hoog en is het meest markante herkenningspunt van Yosemite Valley.

Ons volgende doel was Mariposa Grove. Hier staat de Grizzly Giant. Deze boom is 2700 jaar oud en waarschijnlijk de oudste levende sequoia ter wereld. De boom is 63,8 meter hoog en heeft aan de voet een doorsnede van 9,2 meter.

Daarna zijn we via het Wanowa Hotel weer naar Glacier Point gereden alwaar we van de zonsondergang hebben genoten.

Aan het eind van deze prachtige dag hebben we in totaal 377 kilometer afgelegd en zijn we terechtgekomen in El Potal (aan de westkant van het park). Hier staat een hotel genaamd Cedar Lodge waar we de nacht hebben doorgebracht.