Op 10 september zijn we 's ochtends vertrokken uit El Potal op weg het volgende nationale park op de route, Sequoia National Park.

Het park is 1631 vierkante kilometer groot en ligt aan het Kings Canyon National Park. Samen worden ze als één nationaal park beheerd. Het park wordt voornamelijk bezocht om de aanwezigheid van de machtige sequoia; dit is qua volume de grootste boomsoort ter wereld.

De beide parken zijn alleen vanuit het westen bereikbaar. In de parken lopen geen wegen van oost naar west. De smalle tweebaansweg Generals Highway, die alleen in de zomer open is, verbindt beide parken met elkaar. In het zuidwestelijk deel van Sequoia NP ligt een toegang met de naam Ash Mountain Entrance.
De Generals Highway loopt van hier via vele honderden haarspeldbochten 46 mijl naar het noorden, naar Grant Grove in Kings NP. Tijdens de eerste 16 mijl van deze weg stijg je maar liefst 1500 meter.

De drukst bezochte gebieden in Sequoia National Park zijn het sequoiabos Giant Forest en de kalksteengrot Crystal Cave. In het Giant Forest staat de General Sherman Tree, de grootste boom ter wereld.

Ons eerste doel in dit park is het Giant Forest met de General Sherman Tree. Zoals al aangegeven is dit de grootste boom ter wereld. De boom is 83,8 meter hoog en aan de voet heeft deze boom een omtrek van 31,3 meter. Het is niet de hoogste boom ter wereld (de Coast Redwood kan meer dan 100 meter hoog worden) en het is ook niet de boom met de grootste omtrek (in Oaxaca, Mexico, staat een cypress met een omtrek van 49,4 meter).
Maar dankzij het enorme volume van 1486,6 kubieke meter is de General Sherman Tree wel het grootste levende organisme ter wereld!

Op de wandelroute van de parkeerplaats naar de boom was op een gegeven moment een opstopping. Veel druk gebarende en fotograferende toeristen. Het bleek dat boven op de heuvel een bruine beer lag te slapen. Op zich niet zo bijzonder aangezien bruine beren veel voorkomen in dit park.

Na dit bezoek zijn we doorgereden de Crescent Meadow. Dit is één van de mooiste bloemenweiden van het park. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van de gigantische bomen en de oorverdovende stilte.

Aan het eind van de dag naar ons volgende hotel: Best Western Holiday Lodge in Three Rivers.