Vandaag zijn we vanuit San Francisco via Sacramento naar Lake Tahoe gereden. Lake Tahoe is een groot meer ten noordoosten van San Francisco. Dit meer ligt op 2.000 meter hoogte in de Sierra Nevada en is 750 km2 groot. Het meer heeft een kustlijn van 115 km en is op sommige plaatsen 500 meter diep.

Bij aankomst hadden we ongeveer 190 mijl (300 km) extra op de teller staan. We hadden vooraf geen hotel geboekt, maar ter plekke opgezocht. In het stadje South Lake Tahoe zijn we terecht gekomen in het Best Western Station House Inn.

Na het inchecken zijn we de omgeving gaan verkennen. Lake Tahoe is zeer in trek bij toeristen. Zowel in de zomer als in de winter. We zijn naar Pope Beach gereden en hebben vanuit daar een boswandeling gemaakt. Na het diner zijn we wederom in de auto gestapt en naar Zephyr Cove gereden om daar op het strand van de zonsondergang te genieten.

Na een goed ontbijt zijn we wederom in de auto gestapt en op weg gegaan. Het doel: een rondje om het meer.

We hadden besloten linksom te rijden. Na ongeveer 100 km zijn we via onder andere Sand Harbor aangekomen bij Emerald Bay. Deze prachtige baai ligt aan de zuidwestkant van het meer. Vervolgens zijn we doorgereden naar ons hotel. Vanuit daar zijn we naar de zogenaamde Heavenly Gondola gegaan. Met deze gondels kun je de berg Heavenly op. Vanaf de top heb je een fantastisch uitzicht over het meer en de vallei. Uiteraard hebben we ook hier een behoorlijke wandeling gemaakt. Op sommige plaatsen was het erg zwaar vanwege de steile hellingen in combinatie met slechte paden.